Ιστορικό και Εγκαταστάσεις

Ιστορικό

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου στεγάζεται από το 2002 σε ένα ενοικιαζόμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προς όφελος της Στέγης, διώροφο διατηρητέο κτήριο, που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς 41-43. Το κτήριο έχει ανεγερθεί το 1930 και κηρύχθηκε διατηρητέο το 1995.

Εγκαταστάσεις

Στο ισόγειο του κτηρίου υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων διαστάσεων 3,80 Χ 12,60 μέτρα με βάθρο διαστάσεων3,70 Χ 3,00 μέτρα και χωρητικότητας 55-80 ατόμων, ανάλογα με τον σκοπό χρήσης της. Η αίθουσα χρησιμοποιείται για ποικίλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, συνέδρια και ως χώρος συνεδριάσεων των ομάδων που έχουν την έδρα τους στο υφιστάμενο κτήριο.

Στον προθάλαμο του ισογείου, ο οποίος χρησιμοποιείται, επίσης, για εκθέσεις και άλλης μορφής εκδηλώσεις, υπάρχει μόνιμη έκθεση των δραστηριοτήτων τόσο της Στέγης όσο και των υπόλοιπων σωματείων μελών της Στέγης. Επίσης, το ισόγειο περιλαμβάνει το γραφείο της Στέγης και μία μικρή αίθουσα, που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο πάνω όροφος στεγάζει τα γραφεία των σωματείων, κουζίνα και μπάνιο. Στο σαλόνι του ορόφου δημιουργήθηκε η βιβλιοθήκη της Στέγης.

Στο πίσω μέρος του κτηρίου υπάρχουν δωμάτια και δύο αποχωρητήρια. Στα δωμάτια αυτά φιλοξενούνται κατά περιόδους εκθέσεις και μέρος αυτών χρησιμοποιείται από τη μουσική μπάντα για πρόβες και άλλοι χώροι ως αποθήκες.

Το κτήριο διαθέτει μεγάλη εξωτερική αυλή διαστάσεων 13,00 Χ 28,00 μέτρα με σκηνή διαστάσεων 3 Χ 6 μέτρα, όπου πραγματοποιούνται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο